Friday, March 17, 2017

Päev 17 - 18 - Eestpalve

Eestpalve puhtaimas ja lihtsaimas vormis on selline: Öelda Jumalale seda, mida Tema on sulle öelnud, et Sa ütleksid Talle. Kuna Ta väga igatseb partnerlussuhet inimlastega, ootab Ta alati kedagi, kes Tema plaanidega nõustuks. Päris alguses andis Ta inimrassile meelevalla planeedi üle, see sündis sügavas lähedases osaduses Temaga. Isa ja Poeg on alati igatsenud teha tegusid koos meiega. See rõõmustab neid, kui me palume asjade eest, milllele nemad saavad vastata. 

Psalmis 2:8 näeme otsest korraldust Isalt Pojale: 

Küsi minult, 
ja ma annan paganad su pärandiks 
ning ilmamaa otsad su omandiks.

Isa ütleb siin Pojale, et Poeg paluks Isa rahvaste pärast, kes on Talle juba tõotatud. Isegi Kolmainsuse sees on eestpalve viis, kuidas Jumala riik edeneb. Kristus, igavene eestpalvetaja, räägib kogu aeg Isaga oma igatsusest, et kõik maailma rahvad võiksid Tema omad olla. Ta palub aktiivselt Euroopa ja üldise ärkamise eest, et inimesed võiksid täiesti Talle kuuluda. 

Olles heitnud pilgu Kolmainsuse taevasesse suhtesse, mõelgem sellele: milline suur eesõigus on ühineda selle jutuajamisega. Palveta nende 40 päeva jooksul palvet, mida Jeesus kogu aeg palvetab: "Isa, anna rahvad mu pärandiks ning ilmamaa otsad mu omandiks." 

Oleme Jeesuse risti kaudu ühinenud taevase perekonnaga ühel väga reaalsel ja konkreetsel viisil. Seetõttu saame paluda asjade eest, mille eest Jeesus palvetab. 
Nimelt, et Euroopa rahvad kuuluksid täielikult Temale. 
Et suur hingede lõikus tulvaks üle rahvaste. 
Et äratuskoosolekud tõmbaksid suuri masse uskmatuid. 
Et kogudused läheksid välja oma kaitsvate seinte vahelt.  

Jeesus, me ühineme Sinu südame ja palvega, Saagu Euroopa Sinu pärandiks! 

Tõlgitud: Day 17 - Intercession 

No comments:

Post a Comment