Sunday, March 5, 2017

Päev 5 - Jumala Tempel

Kuna meie palvete fookus on kogudusel, on meil võimalik vaadelda veel ühte aspekti sellest, kes me oleme ühtse koguna. Loomulikult on palju imelisi aspekte ka meie isiklikul päästmisel. Meid on igat ühte eraldi tehtud õigeks, meid nähakse püha ja veatuna Jumala ees. Isa näeb meid oma lastena, isiklike kutsumistega ning Ta on unikaalselt loonud meid oma rõõmuks. 
Kuid samas on ka auline korporatiivne identiteet, milles kõik meie individuaalsus ja unikaalsus voogab kokku kaunisti kootud kangaks. Koos oleme me Kristuse Mõrsja, koos oleme Kristuse ihu ja koos oleme Tema tempel. 

19 Järelikult ei ole te nüüd enam võõrad ja majalised, vaid pühade kaaskodanikud ja Jumala kodakondsed, 20 ehitatud hooneks apostlite ja prohvetite alusele, mille nurgakiviks on Kristus Jeesus ise. 21 Tema, kelles kogu hoone kokkuliidetuna kasvab pühaks templiks Issandas” Efesose 2:19-21

Igaüks meist unikaalselt kannab ja võõrustab Jumala ligiolu, kuid ometi juhtub midagi väga dünaamilist, kui me töötame koos. Midagi suuremat kui lihtsalt üks inimene elamas võidmise all. Kristluses on paik, kuhu võib jõuda vaid üheskoos, korporatiivse isikuna. Jumala rahvas muutub pühaks Issanda Templiks. 

Usun, et seda korporatiivse identiteedi reaalsust on kirjeldatud Psalmis 133:
Vaata, kui hea ja armas on see, 
et vennad üheskoos elavad! 
[...]
 3 Sest sinna on Issand seadnud õnnistuse, elu igaveseks ajaks.

Kui kogudus kasvab ühtsemaks, tulevad meile Issanda õnnistused. Igavene elu. Ja me teame Johannese 17:3 järgi, et tõeline igavene elu on tunda Isa ja Poega!! Selle teadmise tõttu käitume me teistmoodi, sest me ei taha kurvastada Teda, kes on meie elu. Kogudus, saades aru, et ta on Jumala eluase, käib Issanda kartuses, igatsedes Teda ja ainult Teda. 

"22 ja kelles teidki üheskoos ehitatakse Jumala eluasemeks Vaimus." Efesose 2:22

Selle salmi järgi on Jeesus see, kes pidevalt tõmbab meid üksteisele lähemale, igatsedes, et meie võiksime olla Jumala eluase suurimal võimalikul määral. 

Palvetagem, et kogudus võiks kätte saada kõik, mida Jeesus tema suhtes on kavandanud. Et kogudus muutuks paigaks, kus Jumal elab, et Ta saaks tegutseda nii, nagu Ta igatseb. 

Tõlgitud: Day 5 - The Temple of God

No comments:

Post a Comment