Saturday, March 4, 2017

Päev 1 - Apostellik palve ja paast


Alustades seda 40-päevast paastu- ja palveaega, tahame tähele panna üht teist algust. Apostlite raamat on meile tunnistajaks, kuidas Jumal võib hakata liikuma koguduses, linnas ja rahva hulgas. Ka algkogudus algas ühest väiksest toast Jeruusalemmas, kus oli vaid 120 inimest. Sellest väiksest grupist kasvas kristlus 2.2 miljardi liikmeni maa peal, nii et väidetavalt on Jeesus meie planeedi kõige kuulsam isik.
See juhtus Püha Vaimu liikumise tulemusena. Väike hulk ustavaid inimesi, kes olid Jumalaga kooskõlas, sõna otseses mõttes muutsid maailma. Ma usun, et ka praegusel ajal on Issanda silmad meie peal, vaadates, kuidas me positsioneerime endid vastu võtma tõotust Püha Vaimu väljavalamisest, mis saab põhjustama Suure hingede Lõikuse meie kontinendil.

Kõige mõjukam misjoniliikumine, mida planeet Maa on iial näinud, algas siis, kui Antiookia kogudus palvetas ja paastus. Kui need siis Issandat teenisid ja paastusid, ütles Püha Vaim: „Eraldage mulle Barnabas ja Saulus tööle, milleks ma olen nad kutsunud!”  Siis nad paastusid ja palvetasid, panid oma käed nende peale ning saatsid nad teele." (Apostlite teod 13:2-3). Issand kutsus oma kogudust välja läkitama Paulust ja Barnabast Misjonipõllule. Kristlus Euroopas võib tagasi vaadates oma ajalugu jälgida selle saatusliku päevani välja. Üleantud inimesed, kes teenivad Issandat palves ja paastus saavad nägema oma sõnakuulelikkuse tulemust. Ajalugu tunnistab sellest.

Miski pole praegusel ajastul võimsam, kui inimesed, kes üksmeelselt nõustuvad Jumala tahtega. See on mistahes suure Jumala liikumise saladus.

Selleks et saavutada seda südame-, meele ja fookuse ühtsust, anname me sulle kindlad palvepunktid. Meil on kolm eri kategooriat fokusseeritud palveks:
  1. Kuuluta “Euroopa saab päästetud!”. Iga kord, kui meelde tuleb, kuuluta seda usus. Mina isiklikult vajan meeldetuletust: ESBSi juhtrühm on otsustanud iga päev kell 5 õhtupoolikul (kl 18.00 Eestis) seda deklareerida. See on hea aeg ka minule, et nendega ühineda. See on meie paastus läbiv osa. Üle kõige igatseme me, et meie Issanda Jeesuse Kristuse päästev arm tuleks meie rahvaste üle. 
  2. Riigid: Me jagasime Euroopa riigid 40 päeva vahel ära. Sel moel katame me kogu oma armsa mandri palvega.
    1. Palu suurt hingede lõikust nendel maadel, et Issand liiguks enneolematutel viisidel.
    2. Palu, et Tema rahvas tõuseks ja laseks Kristuse valgusel särada. 
    3. Palu, et Tema eesmärgid saaksid nendes maades täidetud.
  3. Fookus: Meil on paastu ajal ka erinevaid valdkondi, millele keskendume. Postitame lugusid erinevatelt juhtidelt Kristuse Ihus, kes jagavad oma südameid ja annavad meile visioone, kuidas käesoleval ajal palvetama peaks.
    1. Päevadel 1-10 keskendume Jeesus Kristuse kogudusele.
    2. Päevadel 11-20 keskendume sellele, et Töötegijad saadetaks välja Lõikusepõllule. 
    3. Päevadel 21-30 hüüame, et Püha Vaim saaks välja valatud (nähtaval, kogetaval viisil) 
    4. Päevadel 31-40 ülendame Jeesust üle kõige. 
ESBSi nimel,
Jakob Pilz

No comments:

Post a Comment