Monday, March 6, 2017

Päev 6 - Nälg Jumala järele

Elame ajal, mil Jumal on Euroopas tegemas paljusid uusi asju selle põlvkonna jooksul. Piiblist teame, et Jumal igatseb uuendada ja taastada oma Kogudust:

"27 et kogudust iseenda ette seada kirkana, nii et tal ei oleks plekki ega kortsu ega muud sellesarnast, vaid et ta oleks püha ja laitmatu."
Efesose 5:27


Üle terve mandri on Issand tegemas just seda. Ta on juhtimas igat inimest ja tervet kogudust seisundisse, mida Ta algselt nende jaoks igatsenud oli. 

"21 Tema peab jääma taevasse kuni selle ajani, kui uuendatakse kõik, millest Jumal on rääkinud oma pühade prohvetite suu kaudu maailma algusest peale." 
Apostlite teod 3:21


Selline taastamine on Jumala suur plaan. Tema ise alustas liikumise, mida keegi ei saa peatada ning selle eesmärgi nimel saavad Jumala lapsed sellele kaasa aidata, panna isegi terve oma elu selle teenistusse.Jumal tahab elustada iga usklikku, nii et Püha Vaimu värske tuul võiks puhuda ja taeva vägi võiks saada vabastatud. 

See uuendus ja taastamine, mida mina näen noore põlvkonna seas Euroopas, on nagu Jumala väe laine ning see puudutab kogudusi, linnu ja terveid regioone. Lühikese ajaga võivad paljud asjad muutuda, terved linnad võivad saada raputatud. Kui loeme lugusid möödunud ärkamistest, siis näeme, et need ei jäänud kunagi vaid kirikuseinte vahele. Ärkamine on liikumine, mis liigub väljapoole ning puudutab linnu ja terveid rahvaid. 

Läbi ärganud põlvkonna võib Jumal kiirendada koguduse ja maailma uuendamist. Ta täidab neid oma Püha Vaimuga ja õpetab neid elama vaid Tema armu läbi. See on võimalik, kui inimesed igatsevad Issandat. Kus iganes on kustutamatu igatsus Jumala järele, hakkavad toimima Jeesuse sõnad: 

"6 Õndsad on need, kellel on nälg ja janu õiguse järele, sest nemad saavad küllaga"       Matteuse 5:6

Paljud kristlased isegi ei igatse saada Jumalalt rohkem. Nad panevad oma usu nurka ja unustavad ta sinna. Jumal võib neid õnnistada ja neile meeldib olla Tema laps, kuid nad ei igatse intiimsemat suhet Temaga. Selliseid inimesi ei saa Jumal täita sellisel määral, nagu Ta igatseb. Ta tahab täita näljased! Neile, kes lasevad Tal seda teha, kingib Ta veel rohkem üleloomulikku nälga Tema järele. Ja see ongi nälg Ärkamise järele. 

Paljud inimesed häbenevad oma minevikku ning vaatavad lootusetult tuleviku suunas. Nende elud tunduvad mõttetuna ja neil pole aimugi, millist potentsiaali Jumal nendes näeb. Kuid Jumalal on plaan igaühe jaoks. Tema võib tervendada iga valu ja purustada kõik ahelad. Jumala kuningriigi edasiliikumise kaudu Euroopas uue reformatsiooni ajal võtavad paljud inimesed vastu tervenemise ja vabaduse. Ärganud kristlased, need, kes on kogenud Jumala ligiolu ning kelle sisemus on taastatud, viivad Jumala armastuse inimesteni, kes üliväga seda vajavad. 

Igas inimhinges tukub Ärkamise seeme. Jumal annab meile vaimulikku janu, et me hakkaksime otsima elavat vett. See on vesi, mis toob tervenemist ja juhib meid meie Jumalast määratud eesmärgile. Vaimulik ärkamine esitab meile kõigile väljakutse. Selle tulised leegid annavad julguse tervele põlvkonnale tõusta üles ning otsida Issandat. Peidetud annid kaevatakse üles, kutsumised taastatakse ning armastus saab järjest suuremaks. 

Palugem, et meil oleks rohkem igatsust Tema järele!

Tõlgitud: Day 6 - Hungering for God - Markus Wenz

No comments:

Post a Comment