Tuesday, March 7, 2017

Päev 7 - Kohalik kogudus Euroopas

Jumal on praegu andmas meile vaimulikku ärkamist Euroopas. Paljud inimesed kogevad seda ärkamistsellest. Me kutsume seda "uueks reformatsiooniks". 
Üks selle Uue Reformatsiooni iseloomulikke jooni on see, kuidas üldsus näeb kogudust ja see arusaam on radikaalselt muutumas. 

Pole ühtki ala, mis sellest puutumata oleks
Ühest küljest käib see selle kohta, kuidas me väliselt toimime, nagu uutmoodi teenistused, struktuurid, kogunemispaigad, kuid eelkõige on tähtsad sisemised protsessid nagu juhtimine, uued palve vormid, üleloomulikkus, Vaimust läbiimbunud kultuuri tekkimine, relevantsus ühiskonnas, iseloomu kasvatamine, kogu Jumala rahva mobiliseerimine evangelismiks, ühtsus Kristuse ihus, multikultuuriline töö, sotsiaalne vastutus ja enamgi veel. 

Kogudus Euroopas saab olla niivõrd tugev kuivõrd kohalik kogudus saab tugevaks, kiirgab välja Jumala kirkust ning elab välja oma Jumalast antud eesmärki!
Et see saaks juhtuda, on vaja võimsalt palvetada juhtide eest. Ilma juhtide innukuseta saab kogudus vaevalt positiivselt muutuda. Samavõrra on oluline, et kohalik kogudus kõrvaldaks üksteisega võistlemise mõtteviisi, kadeduse, kiivuse ja sõrmega näitamise. Selliste asjade ajastu on ammu möödas.
Palve konstruktiivse koostöö, üksteise tunnustamise ja austuse ning mõistmise eest, et me täiendame üksteist, avab uksed Pühale Vaimule linnadesse ja kogudustesse!
Palvetagem ka tugevate apostellike ja prohvetlike teenistuste eest üle kogu mandri, et need kiirendaksid ja parendaksid seda arengut järjest enam ja enam võidmise tõttu, mida nad kannavad, et juhtida Kristuse ihu Tema eesmärkide suunas. 

Enamgi veel, kui Kristuse meel --tasadus ja alandlikkus -- saab Jumala koguduses võidule, ei suuda keegi takistada suurimat Püha Vaimu väljavalamist, mida meie manner on iial näinud. Just alandlikud koguduseliikmed on need, kellele Jumal annab oma armu ülirohkesti! Palvetagem kõik selle eest!



No comments:

Post a Comment