Tuesday, April 4, 2017

Päev 35 - Azusa tänava ärkamine


Azusa tänava ärkamine seisab teetähisena koguduse ajaloos. Püha Vaimu liikumine, mis algas väikeses lagunenud misjonimajas Los Angelese kesklinnas, on mõjutanud kogudust ja maailma viisil, millest vähestel neil, kes Vaimu langemist 1906. a nägid, aimu oli.

Tänapäeval on enam kui 600 miljoni protestantlike kristlaste juured neist 900 miljonist, keda arvatakse maailmas olevat, nelipühiliikumises, mis algas Azusa tänaval ning on täna kaugelt kõige kiiremini kasvav üleilmse koguduse osa. Selle ärkamise kaudu kiirendas Jumal väga sügaval moel Joeli raaamatu tõotuse lõplikku täitumist, et Jumal valab välja oma Vaimu KÕIGE liha peale enne Jeesuse taastulekut.

Ärkamist Azusa tänaval iseloomustas ebatavaline ja ümberlükkamatu Jumala väe demonstratsioon ja Tema ligiolu. Ainuüksi füüsilise tervenemise osas räägitakse lugusid loovatest imedest, mida Jumal tegi nimetute ja tundmatute teismeliste usku täis palvete kaudu. Räägitakse, et Jumala tuntav ligiolu oli nii tugev, et mõnikord inimesed, kes saabusid rongiga Los Angelese kesklinna raudteejaama, kukkusid Vaimu väe all maha juba rongist maha astudes. Rohkem kui ühel korral kutsuti välja tuletõrje Azusa tänava misjonimaja juurde, kui Vaim laskus nähtaval kujul leekidena selle maja kohal. Püha Vaimu väe läbi pühiti Azusa tänaval minema rassiline segregatsioon (eraldatus), kui mustad, valged ja latiinod teenisid koos Jumalat ennenägematus armastuses ja ühtsuses. 

Selles paigas võtsid arvutud inimesed vastu uue väelise võidmise Pühalt Vaimult, et kuulutada Jeesuse auhiilgust ja väärt olemist rahvaste hulgas. Igavikus alles saame teada, kui mitmed miljonid on oma pääste eest tänu võlgu sellele, mis toimus selle kogudusemaja "Petlemma tallis". Oh, et Jumal 'teeks seda jälle' meie päevil! 

Siiski peavad need, kes otsivad Azusa tasemel läbimurret, maksma sama hinna, mille maksid pühad inimesed kuudel ja aastatel enne Azusa tn väljavalamist ning enne iga Vaimu liikumist enne ja pärast seda. See hind on kõige lihtsamalt öeldes selline: järelejätmatu palve, kuni tuleb läbimurre. Teenime Jumalat, kel on hea meel halastusest, kes igatseb näidata oma headust inimlastele. Kuid printsiip on selge: Ta ootab, et meie paluksime... ja paluksime jätkuvalt (Luuka 11). Ta on armuline meie vastu, kui Ta kuuleb meie hüüdeid (Js 30:19). Vaimu liikumine Azusa tn oli headuse väljendus suveräänselt Jumalalt, kellel on ülihea meel tegutseda vastusena murtud ja katkiste inimeste nõtradele palvetele.  

Oh et Issand annaks tänapäeval 10,000 hinge neile, kes annavad end palveks, et me näeksime Jumala imelist, muutvat kätt sisse murdmas meie linnade ja rahvaste üle, nii nagu Ta tegi seda Azusa tänaval. 

Palvetagem, et  Jeesus kingiks taaskord meile oma ligiolu sellisel määral. Et palve Vaim laskuks Koguduse peale ja 100 miljonit inimest saaksid selle tagajärjel päästetud.

NB: Azusa tänava ärkamine algas 9. aprillil 1906. aastal, täpselt 111 aastat tagasi päeval, kui me lõpetame oma paastu. 
Tõlkija märkus: Azusa tänava ärkamisest on arvukaid postitusi selles blogis aastast 2016. 


No comments:

Post a Comment