Monday, April 3, 2017

Päev 33 - Vaata! See on Jumala Tall!

Maa peal nägi Ristija Johannes Inimtalle ning jünger Johannes nägi sedasama taevas, ainult et sel korral oli ta Kuningas, Taaveti poeg, Lõvi Juuda suguharust, täis auhiilgust ning samal ajal otsekui tapetud. Ja see 'Tall' ootab pruuti, kes näeb välja nagu linn, Taevane Jeruusalemm! 

See nägemus tõi kaasa uskumatu imetluse, millega kaasnes muusika, eestpalve ning uued ja prohvetlikud laulud. 

6 Ja ma nägin trooni ja nelja olevuse ja vanemate keskel seismas Talle, kes oli otsekui tapetud … 9 Ning nad laulsid uut laulu:

 „Sina oled väärt võtma raamatu 
ning avama selle pitserid, 
sest sina olid tapetud 
ning sina oled ostnud Jumalale oma verega 
inimesi kõigist suguharudest ja keeltest ja rahvastest ja paganahõimudest 
10 ning oled nad teinud kuningriigiks ja preestreiks meie Jumalale 
ning nad hakkavad valitsema kuningatena üle ilmamaa.”
Ilmutuse rmt 5:6, 9-10

Jah, on olemas teistsugune väeline imetluse tase, mis sünnib ilmutuse kaudu Tallest, tema kuninglikkuse auhiilgusest ning tema Igavesest ohvrist. 

Oleme oma ringkondades nii elevil, et Jeesus võitis surma ja et Ta ei ripu enam ristil, et meil võib olla risk unustada Tema ohvri hinda ja kaasnenud kannatusi.

Mõtiskledes Talle üle ja tähistades seda, mida Ta on teinud, äratab meis esimese armastuse. Selline armastus, selline ohver raputab meie religioossust ning toob meid tagasi elavasse suhtesse Temaga. Palvetamine ärkamise eest paneb meid tagasi pöörduma risti juurde ja ülistama Talle. 

Siis võime me ühineda taevase ja maise perekonnaga, mis koosneb preestritest kõigist rahvaist, kes koos inglitega ülistavad Talle, kes on väärt vastu võtma väge, rikkust, tarkust, võimu, au, kirkust ja kiitust tulevasel ajastul. Kui me niimoodi ülistame koos maa peal, joondume me taevase jumalateenistusega. 

Ülendades Talle ja andes Temale kõik, kehtestame me Tema valitsuse ja Tema kuningriigi maa peal, nii et Tema tahe sünnib maa peal nii nagu taevaski. Valitsuslik ja apostellik vägi hakkab voolama sellisest imetlusest. 

Mu palve on, et ilmutuse vaim näitaks meile Talle auhiilgust, nii et ülistuse tuli voolaks inimestest välja, et me võiksime seda näha ja järgida.  
Palvetagem, et Tall oleks ülendatud üle kogu kontinendi ja saaks kätte oma pärandi, mis õigusega Temale kuulub. 

No comments:

Post a Comment