Monday, March 27, 2017

Päev 27 - Apostlite tegude 2. peatükk

Üks põhjustest, miks me saadame välja neid lühikesi artikleid, on see, et kõik need, kes paastuvad, oleksid n.ö "samal leheküljel". Me kõik teame nelipühi lugu, kus rahvas, kes oli ühel meelel isekeskis ja Jumala südamega, koges midagi võimsat. See saatuslik päev muutis maailma igaveseks. See algas väikeses koguduses, kus oli vaid 120 inimest, ning levis nii, et puudutas planeedi kaugeimaid paiku.

Kui nelipühapäev kätte jõudis, olid nad kõik koos ühel meelel ühes paigas.
Apostlite teod 2:1


Koos palume me veelkordset Püha Vaimu väljavalamist. Midagi nii võimsat, mis raputaks meie kontinenti ja muudaks kultuurilise maastiku igaveseks. Loomulikult pole Püha Vaim kunagi maa pealt lahkunud, seega kui ma ütlen, et me palume veelkordset Püha Vaimu väljavalamist, oleks täpsem sõnastus selline: "me palume suuremaid Jumala ligiolu ilminguid Püha Vaimu kaudu." 

Ajaloos on olnud perioode, kui nii juhtus ning see kujundas ja muutis mandreid. Oleme just lugenud Herrnhutist. Kui lugesin Zinzendorfi biograafiat, siis öeldi seal tema kohta, et "Issand 'telkis' temaga maa peal." Tema ligiolu tunnetati päevi ja nädalaid järjest. See pani inimesed radikaalselt järgima Tallele, kuhu Ta iganes neid juhtis. Nende motoks oli: "Saagu Tallele osaks Tema kannatuse tasu"

Wales'is kohtus üks noor mees nimega Evan Roberts Jumalaga ning sai taevase ilmutuse, et 100 000 inimest saab kuue kuu jooksul päästetud. Inimlikult võimatu, kuid miski pole Jumalale võimatu. Ta palvetas, tundis seejärel Jumala väge tulemas oma elu peale ning ta hakkas jutlustama. See ei mõjutanud vaid üksnes teda, vaid räägiti, et sama palju inimesi sai päästetud ka väljaspool jumalateenistusi kui teenistustel. Inimesed kogesid Jumala nähtavat ligiolu põllul, laskusid põlvili ja parandasid meelt oma pattudest. Keegi ei saanud põgeneda Püha Vaimu patte ilmutava väe eest.  

See on see, mida me palume. Et Issand võiks taas kord anda ärkamise aja, kus inimesed pöörduksid üleloomuliku väe läbi--meie kogudustes, meie väliteenistustel, inimesed üksi kodus või tööl. Issand on tõotanud anda meile oma Vaimu. 

Palugem siis selle eest.

17 ‘„Ja viimseil päevil sünnib, ütleb Jumal, 
et ma valan oma Vaimust välja kõigi inimeste peale 
ja teie pojad ja teie tütred ennustavad 
ja teie noored näevad nägemusi 
ja teie vanad näevad unenägusid, 
18 ning oma teenrite ja teenijate peale 
ma valan neil päevil välja oma Vaimust 
ja nad ennustavad, 
...
 21 Ja sünnib, et igaüks, 
kes hüüab appi Issanda nime, 
päästetakse.”
Apostlite teod 2:17-21

Tõlgitud: Day 27 - Acts 2

No comments:

Post a Comment