Sunday, March 5, 2017

Päev 4 - Võidukas kogudus

Nagu me eelmises postituses rääkisime, on Piibli põhjal palvetamine üks võimas tööriist. See on oluline vestluse alustamiseks meie Taevase Isaga ning aitab meil leida Tema tahet. Oluline on teada, mis on Tema südamel, sest läbi kogu Pühakirja võime lugeda, et kui me palvetame Tema tahte kohaselt, siis Ta vastab meile taevast.

"Ja see ongi see julgus, mis meil on tema ees, et kui me midagi tema tahtmist mööda palume, siis tema kuuleb meid." 1 Johannese 5:14

See ei ole ainult meie kasuks, vaid see toob ka au Jumalale. Talle toob rõõmu vastata meie palvetele ning samal ajal välja näidata oma headust. Üks paastumise ja palvetamise eesmärke  on saada taevast selge vastus! 

"ja mida te iganes palute minu nimel, seda ma teen, et Isa saaks kirgastatud Pojas."    Johannese 14:13

Sellise kindlusega otsime me Teda paastu ajal. Teades, et ta igatseb meile vastata oma armutroonilt ning tuua suurenenud mõõt oma Vaimu ja oma Kirkust kogudusse. Kristuse ihu on sõna otseses mõttes Tema ihu. Jeesuse pikendus maa peal. Kui oleme Teda kogenud, peame minema välja ja muutma ühe elu korraga. 

Nüüd me teame seda. Kristus ei ole tööd oma koguduse juures veel lõpetanud. Pole oluline, kui pime tundub maailm olevat, me teame, et Tema pruut võidab selle ära.
Koguduse on Tema päästekanal maailmale. Me oleme Tema käed ja jalad katkisele ja surevale maailmale. 
Palvetagem ja kuulutagem, et Jeesuse ihu saaks uuendatud jõu poolest ning ühendatud Temaga suuremal määral! Kui me näeme välja ning käitume rohkem Tema moodi, tuleb rohkem inimesi kuningriiki ning nad hakkavad end meie koosolekutel koduselt tundma. 

Ja palvetagem usukindluses, sest Jeesus on see, kes oma kogudust ehitab. Ta juhib oma rahvast tarkuse, armastuse ja hoolega kuhugi, mida me kunagi varem veel kogenud pole. Universaalne üleilmne kogudus ei kuku kunagi läbi, mitte sellepärast, et meie oleksime head järgijad, vaid sellepärast, et Tema on hea juht. 

"Mina (Jeesus) ehitan oma koguduseja põrgu väravad ei saa sellest võitu" Matteuse 16:18

No comments:

Post a Comment