Thursday, March 23, 2017

Päev 23 - Katkestasin paastu. Mis nüüd saab?

Tere tulemast 40-päevase strateegilise paastu teise poolde, et palvetada läbimurde eest Euroopas. Paljud teist hakkasid paastuma üle 20 päeva tagasi ja on ehk kogenud väljakutseid. 40 päeva on maraton, mitte sprint. Võib-olla oli see sinu jaoks raskem kui arvasid. Võib olla katkestasid paastu ja mõtlesid, et oled nüüd läbi kukkunud. See postitus julgustab sind alustama uuesti! Esiteks: paastu katkestamine ei ole patt! See pole moraalne möödalaskmine. Võisid olla valinud lihtsalt paastumismooduse, mis polnud sobiv sinu olukorras. Või proovisid paastuda liiga pika perioodi korraga. Me ei kutsunud üles vaid 40-päevasele katkematule paastule. Paljud võisid olla selleks kutsutud, kuid teised pikaajalise paastu vormid on ka võimalikud. Siin on su võimalus uuesti alustada. 
  • Alustasid paastumist vaid veega ning kogesid suurt füüsilist nõrkust, nii et sa ei suutnud toimida tööl või oli sul muid ihulisi hädasid? Võib-olla tahaksid proovida hoopis mahlapaastu. See on kergem energiataseme ja nälja mõttes  kui täielik veepaast. 
  • Oled juba paastunud intensiivselt ja kaotanud kaalu ja tunned nõrkust? Võib-olla peaksid sööma normaalselt nädal aega ja siis alustama uuesti paastumist (tõlkija märkus: 20-päevase vee- või mahlapaastu järel ei tohiks küll kohe hakata "normaalselt" sööma, vaid tuleb väga pikkamööda anda kehale aega paastust välja tulla)
  • Võiksid hoopis teha Taanieli paastu täispaastu asemel. (Süües vaid lihtsat vegan toitu ilma vürtside ja lisanditeta, mis söögile head maitset lisavad).
  • Ühinesid selle algatusega hilja või alustasid Taanieli paastuga. Võib-olla tahaksid nüüd üle minna täis vee- või mahlapaastule ülejäänud päevadel.   
  • Või… võib-olla Su algne paastumise vorm oli tõeliselt sobiv, kuid siis tuli nälg või mõni soodne võimalus, mis pani sind paastu katkestama. Alusta lihtsalt uuesti :-)
Kõige tähtsam: ära mõista end hukka, ära piitsuta end selle pärast. Paastumine pole näitemaäng ega medali võitmine, vaid vabatahtlik nõrkus. On ülimalt hea kogeda oma nõrkust ja alustada uuesti, täielikult usaldades Issanda abi. Euroopa saab päästetud! 

No comments:

Post a Comment