Thursday, February 25, 2016

Päev 48. Jumala algne plaan igaühe jaoks

Autor: Shawn Bolz, pastor Los Angelesest
"Tema on nähtamatu Jumala kuju,
kogu loodu esmasündinu,
16 sest tema läbi on loodud kõik,
mis on taevais ja maa peal,
mis on nähtav ja nähtamatu,
olgu troonid või ülemused,
olgu valitsused või meelevallad -
kõik on loodud tema läbi ja tema poole. (Kl 1:15-16)

Môtisklus
Enne, kui Jumal lõi maailma ja kõik selle sees, mõtles Ta meist igaühe peale miljoneid aastaid ette. Ta unistas meist enne meie sündi. Ta mõtiskles, mis  võiks meid täielikult elustada, milliseid oskusi ja ande meile kinkida, et võiksime muuta inimesi enda ümber. Ta mõtles meie omapäradele ja isiksusele, mida meile anda, et näidata oma suurt loomingulisust. Iga elav inimene oli ette kavandatud ja kui toimus pattulangemine, saime eraldatud oma Loojast. See tähendab, et sündides ei saanud me ilmselt kätte kõike, mida Jumal oli meie jaoks kavandanud ning see jääb kättesaamatuks seni, kuni me võtame vastu Kristuse, aga kui me seda teeme, saab  taastuda Isa täielik loov plaan meie elude kohta!
Kui püüad jõuda inimesteni enda ümber, peab sul olema teadlik plaan sihipäraselt leida Jumala esialgne eesmärk nende suhtes. Kas sa näed inimesi nii, nagu Jumal algselt nende suhtes oli kavatsenud ning kohtled neid sellisel viisil? Inimesed tunnetavad ära, kas püüad neile mingit vaimulikku tõde ‘pähe määrida’ või kas sa ka tegelikult kavatsed neid armastada nende endi unikaalsuse pärast. Selleks peavad meil olema silmad, mis näevad ka selliseid ‘päris’ asju.
Palvefookus:
Palu, et Jumal näitaks mõne sulle armsa inimese kohta tulevikuvisiooni, mis tema elus veel pole reaalsuseks saanud, kuid on siiski osa Jumala igavesest plaanist tema suhtes. Võib-olla on see mingi voorus, nagu julgus või arukus, võib-olla hoopis võime, mille Jumal on talle andnud, nagu muusika või loovus. Kui sul on võimalus, julgusta teda selles. Tee samamoodi mõne teise inimesega, keda sa täna veel ei tunne. Palu, et Jumal näitaks sulle, kuidas see inimene välja näeks siis, kui ta on täielikult kooskõlas Jumala esialgse plaani ja kavadega. Seejärel armasta teda nii, nagu see olekski juba niimoodi!

No comments:

Post a Comment