Saturday, February 20, 2016

Päev 44. Armastuse mitu palet


Autor: Kris Vallotton, Bethel Church (Redding, CA) üks juhtidest


… et te oleksite juurdunud ja rajatud armastusse, et võiksite täiesti mõista ühes kõigi pühadega, milline on armastuse laius ja pikkus ja kõrgus ja sügavus, ja ära tunda Kristuse armastuse, mis ületab iga tunnetuse... (Ef 3:17 -19).

 

Mõtisklus:  
Mulle väga meeldib Pauluse ilmutus Jumala armastusest Efesose kirjas. Jeesuse armastus on mitmemõõtmeline; tal on laius ning ta on avar, kõikehõlmav ülistuse ookean, mis ümbritseb sind kaastundega ja ahvatleb imetlusega. Ta katab sind pimedatel aegadel ja kaitseb sind läbi kogu öö. Ta tervitab sind hommikul ja naeratab sulle terve päeva jooksul. Teda võib tunnetada aovalgel ning kogeda koidikul; ta on lootus heitunutele ja rahu eksinutele.
 
Jeesuse armastusel on pikkus; ükski vahemaa pole liiga kauge. Sa ei saaks kukkuda nii kaugele, et tema sind kätte ei saaks, joosta nii kiiresti, et ta sind kinni ei püüaks, või peituda nii hästi, et tema sind ei leiaks. Tema armastus on parem kui su halvim päev, tugevam kui kõige trotslikum tahe ja andestavam kui su kõige võikam patt. Kui sina annad alla, siis armastus ei loobu ja kui sa kukud, korjab ta su üles. Armastus on julgus argadele, lootus abitutele, jõud väsinutele ja rikkus vaesunutele. Armastusele pole ükski vahemaa liiga kauge!

Kristuse agape armastusel on kõrgus; ta ületab kõik sinu ootused. Paulus rõhutab Jumala armastuse suurust järgmises salmis: "Temale, kes enam kui rohkesti võib teha üle kõige selle, mida me palume või mõistame väge mööda, mis meis on tegev ... "(Ef 3:20). Kui sa midagi paluksid, annaks armastus rohkem, ja mida iganes arvaksid, viiks armastus selle kõrgemale tasemele. Kui unistad suurelt, unistab armastus suuremalt, kui sihid kõrgele, sihib armastus veel kõrgemale. Sa unistad perekonnast, armastus unistab pärandist. Sa palud töökohta, armastus leiab sulle kutsumuse. Sa loodad rahu, armastus igatseb teenimistööd. Sa palud Taeva pärast, armastus annab sulle oma Linna. Julgustan sina mõtlema tõeliselt SUURELT… sellegipoolest mõtled sa liiga väikselt, sest armastus on juba mõelnud palju suuuuuuuuuuremalt kui sina!   

Jumala armastusel on sügavus; ta on intensiivne, keeruline, süvitsiminev ja võimeline läbistama hinge. Armastuse ilmutus rullub lahti järjest enam, kui sa vaatled tema olemust ja koged tema auhiilgust.

Armastus on nagu luule, mis äratab vaimu erksatele värvidele ja jumalikule ilule. Nagu otsatu ookean või piiritu universum, viipab ta kutsuvalt end avastama ja igatseb, et me teda mõistaksime. Saladused ja imed paljastuvad su jalge ees, kui sa kõnnid koos Tema armastusega,  Ta võidab su hirmud. Võid laskuda järjest sügavamale Jumalasse, rikastatuna Tema headusest ja muudetud tema armastusest.
 
Selle saladuse sügavust on raske selgitada, sest ookean, mis on sinu ümber, on ka samavõrra sinu sees.
 
Palve:
"Sina oled peigmees Jumal, kes on toonud meid ballisaali ja su lipp meie kohal on armastus. Anna meile andeks, et oleme oma armastuse andnud teistele jumalatele. Saagu esimene käsusõna taaselustatud Sinu koguduses. Süüta taas põlema esimene armastus, me rõõmustame Sinus, meil on hea meel, me anname Sulle au."

No comments:

Post a Comment