Thursday, February 4, 2016

Päev 27. Kristusekeskne õiglus

Stuart Greaves, IHOPKC üks juhtidest


Kirjakoht:
Pilved ja pimedus on tema ümber,
õigus ja õiglus on ta aujärje alus.
Psalm 97: 2


Mõtisklus:
Tänapäeva koguduse esmane vajadus on piibellik arusaam Jeesusest Kristusest, nii nagu apostlid temast aru said. Praegusel tunnil peame otsima ilmutust sellest, kes Jeesus on, milline on ta isikuna, milline on tema vägi ning millisena on planeeritud Jumala õiglane valitsemine. Kuningriigi evangeelium on hea sõnum vaestele. Evangeelium kinnitab, et kogu inimkond on süüdi ebaõigetes tegudes Jumala ees, olgu rikkad või vaesed, mehed või naised, juudid või paganad. Evangeeliumi hea sõnum on see, et meil võib olla õige vahekord Jumalaga usu kaudu Kristusesse.


Need, kes elavad kooskõlas Jeesusega oma südames, on need, kes teevad sotsiaalse õigluse tegusid, mis tõuseb nagu magus lõhn Jumala trooni ette. Sotsiaalne tegevus on  Issandale meelepärast ainult sel määral, mil see on kooskõlas sellega, kes on Jumal.


Jeesuse järgijatena ei taha me tegeleda sotsiaalse õiglusega mitte vaid seepärast, et see on populaarne ja trendikas. Sellisel juhul oleksime altid peenekoelisele pettusele. Pigem tahame järgida Jeesust, kelle põhitöö on õigluse esiletoomine tões (Js 42: 3).


Jeesus on “See Õige” (Ap 22:14), ja meie püüdlused õiglaselt elada on olulised usu seisukohast (Jakoobuse 1:27). Kui neid püüdlusi aga ei toeta selge piibellik teoloogia, lisaks sellele, et heategemine on ühiskondlikult moekas, langevad paljud ohvriks pettusele, mis meie ajas pead on tõstmas.


Kogudusel, kui ta tegeleb sotsiaalse õiglusega, on vaja see siduda eestpalvetööga, ehk ööpäevase palvega (Luuka 18; Ilm 5: 8; 8: 1-3; Ml. 1:11). Terve piibellik arusaam Kristusest edendab tõelist õiglust (Js. 42: 1; Kol 1:28). Õiglus/õigsus edeneb sellise kuningriigi evangeeliumi kuulutamise kaudu, mida kinnitavad patutunnetus kuulajates ning tunnustähed ja imeteod (Luuka 4:18; Johannese 14:12).


Tõelise õigluse võimas sõnum voolab välja pühast ja õiglasest elustiilist (Matteuse 5-7; Habakuk 2: 4). Tõeline vajadus ei ole mitte uus humanitaarabi meetod või programm, vaid Jeesuse väeline evangeeliumi läbi palve ja kuulutamise.


Olles mõistnud tema plaani tuua õiglus maa peale, seob see arusaam meie südamed Jeesusega sügavuti, pannes kasvama meie armastuse Tema vastu ja meid seisma Temaga koos palves, kuulutustöös ja tegutsemises, kui Ta hakkab avatumalt ja täielikumalt täide viima oma lõpuaja plaani õiglusest. Arusaam Jumala õigluse plaanist toob koguduse südamesse usalduse ning annab vastupidavust püsida õigel kursil kuni selle päevani.


Palve:
"Sina oled halastaja Jumal. Anna meile andeks, et me ei ole halastanud teistele. Ilmuta oma halastust ja headust meie kaudu. Las Sinu elav lootus voolata läbi meie nõrkadele, vaevatutele, ja neile, kes vajavad tervendamist Sinu käest. Me palume seda Jeesuse vägeval nimel. Aamen. "

No comments:

Post a Comment