Wednesday, February 3, 2016

Päev 26. Rahvavool Jumala mäele

Autor: Francis Frangipane


Kirjakoht:
Aga viimseil päevil sünnib,
et Issanda koja mägi
seisab kindlana kui mägede tipp
ja tõuseb kõrgemale küngastest
ning kõik paganad voolavad ta juurde.
(Js. 2: 2).
 
Mõtisklus:
On üllatav, kui võimas on Jesaja tõotus. Ta ütleb, et "kõik rahvad voolavad ta juurde", s.t Issanda mäele. Ainult Jumal saab voogusid mäest üles tuua!
 
See tõotus räägib, kuidas ülestõusmise elu on valatud välja rahvaste peale - tõmmates inimesi välja  esivanemate pattudest ja põlvkondade needustest, mis on nii kaua neid tugevasti rõhunud. Üleloomulik vägi on tulemas Issanda kojast, et tagasi pöörata eluolukordade raskus ("gravitatsioon")!
 
Kas me mitte sageli ei tunne tõmmet allapoole, tulenevalt kas tööst, koolist, maailma sündmustest või kultuurilisest ja moraalset korruptsioonist? Need kõik mõjutavad meid tugevalt. Sellele vaatamata ütleb Jumala Sõna meile, et kuhu iganes ehitatakse Issanda koda, inspireerib igavese elu tõmme uue alguse rahvastele, kes voolavad Kristuse juurde.
 
Jesaja jätkab: "Ja paljud rahvad lähevad ja ütlevad: „Tulge, mingem üles Issanda mäele, Jaakobi Jumala kotta, et ta meile õpetaks oma teid ja et võiksime käia tema radu: sest Siionist lähtub Seadus ja Jeruusalemmast Issanda sõna!” (Js. 2: 3).
 
Seegi on toimumas meie päevil. Kui mõned inimesed on keskendunud aja märkidele või ärkamise ootusele, soovivad teised minna sügavamale: õppida Jumala teid ja käia Tema radu.
Palve:
"Sina oled meie tugevus, meie kaitse ja mäelinnus, Jumal, kes annab meile armu ja osutab heldust. Anna meile andeks, et oleme toetunud oma jõule, mitte Sinule. Jumal,  tugevda oma kogudust sel tunnil, et võiksime mitte toetuda oma arusaamisele, vaid tunnistada Sind kõigil oma teedel.


No comments:

Post a Comment