Friday, February 19, 2016

Päev 43. Väärikuse edendamine

Autor: Danny Silk, Bethel Church (Redding, CA) üks juhtidest

"... Kus on Jumala ligiolu, seal on vabadus" (2 Korintlastele 3:17)

 
Mõtisklus:  
Väärikuse mõistmiseks peame kõigepealt mõistma, miks on ülioluline tuua Taevas maa peale. Taeva põhimõtted on vabadus, meelevald ja armastus -  väärikus on omakorda nende põhimõtete järgimise tulemus. See protsess jõuab oma eesmärgini läbi meie maiste suhete, mis nõuab meilt mitte ainult seda, et usaldaksime meid ümbritsevaid inimesi, vaid ka seda, et anname neile vabaduse ja väe mõjutada meie elusid.
 
Kuna taevas on täis Jumala ligiolu, on see ka TÄIS vabadust. Apostel Paulus kirjutab: "... kus on Jumala ligiolu, seal on vabadus" (2 Korintlastele 3:17). Pidagem meeles, et me oleme selle Isa lapsed, kel pole piire; seega, kui palju Vaimu väge, armastust ja enesekontrolli me tegelikult välja näitame, on see piisav?

Piibel käsib meil austada kõiki inimesi, mis tähendab ka nende austamist, kes ei pruugi seda olla “ära teeninud" või ei "vääri" seda. Me ei saa endale lubada, et teiste inimeste iseloomu vead määraksid meie käitumise. Enesekontroll tähendab, et ma ei lase sellel, kuidas sina käitud, mind mõjutada. Lisaks ei lase ma teiste inimeste iseloomuvigadel mitte kunagi piirata põhiväärtusi, mille olen enesele seadnud. Pole tähtis, kas see teine inimene on laps, koguduse vanem või terrorist. Väärikuse elustiili järgimine tähendab, et me enam ei nõua, et teised meie armastuse või austuse välja teeniksid - osaliselt seetõttu, et me enam ei jäta kasutamata võimalust osutada armastust ja austust, kuid ka sellepärast, et väärikate inimestena, keda motiveerib armastus, osutame austust ja armastust ilma hinnata. Sellise suhtumise toob kaasa meie armastussuhe Kuningaga.

Me peame endalt küsima: "Mis on minu minapildi jaoks kõige olulisem?" "Kas põhiväärtused, mida järgin, on kooskõlas Taeva põhimõtetega?" "Kuidas saaks täiuslik armastus voolata sel aastal veel võimsamalt läbi minu suhete?" Need küsimused juhivad meid arendama "väärikuse elustiili" oma eludes. Tõeline väärikus on vägevate inimeste suhe üksteisega. Jeesus austas meid, kui ta ütles: "Ma ei nimeta sind enam orjaks, vaid sõbraks," Ta tasandas ‘mänguväljaku’, andis meile planeedi Maa ja ütles: "Ma lähen mõneks ajaks ära, mida sa kavatsed selles suhtes ette võtta? " Toogem Taevas Maa peale, edendades sügavat, vastastikust austust oma elude kaudu.
[Kohandatud raamatust The Culture of Honor]

Palve:
"Taevane Isa, tänan sind vennaliku armastuse eest! Tänu sulle kristliku pere- ja kogukonna eest, mis rikastab, kaitseb ja täidab. Sa rõõmustad meie kui oma järglaste üle, Sa annad meile elu iga päev. Õnnista meid meie ühtsuses, et ka meie võiksime rõõmu tunda üksteise üle  ja edendada üksteise heaolu, kui me teenime ja austame üksteist, just nagu Sina ja Su poeg on meile eeskujuks olnud. Luba meie osadusel olla hea ja meeldiv. Palume seda Jeesuse nimel, aamen."

 
 

No comments:

Post a Comment