Friday, April 8, 2016

Päev 98. 100 palvepäeva 100-aastase tõotuse täitumiseks

Autor: theCall
"Puhuge sarve Siionis, pühitsege paastupüha, kutsuge kokku pühalik koosolek!" (Joel 2:15)
 
Aastal 1906 tõi Jumal ajaloo kulgu muutva ime vaeste linnaossa Los Angeleses. Sel aastal seisid mustanahalised silmitsi lintšimisega, kuid Jumal valis endiste orjade poja, Afro-ameeriklase nimega William Seymour, et ühendada rassid.
 
Püha Vaimu langedes paljurahvuselise vendadest ja õdedest koosneva rahvamassi üle Azusa tänava majas nr 312 kujunesid välja mitmed kõige dünaamilisemad, hingivõitvamad liikumised ajaloos. Tegelikult on Azusa laiem mõju toonud rohkem inimesi Kristuse juurde  viimase 110 aasta jooksul kui eelnenud 19 sajandil kokku. Siiski oli suurimaks imeks armastus.
 
Kui ärkamine 1913 vaibuma hakkas, nägid nii William Seymour kui ka Maria Woodworth-Etter eraldi ette veelgi suuremat Jumala vaimu väljavalamist Ameerikas ja maailma rahvaste üle. Nende arvates pidi see juhtuma umbes 100 aastat hiljem.
 
Nüüd on see aeg käes. Tahame kutsuda maailma võitlema usus selle 100-aastase lubaduse eest. Rassilised, inimeste vahelised ja poliitilised tülid on eskaleerunud üle kogu maailma ning paljud lahutavad vaheseinad nõrgestavad jätkuvalt Kristuse ihu. Me peame saama vastuseks, mitte olema probleemiks.
 
Niisiis ärgem olgem oma ootamistes passiivsed. Ühtsus on oluline osa meie tunnistuses maailmale.
Ajal, mil unistasime, et 110 000 inimest võiks koguneda Los Angelese Memorial Coliseumi Azusa 110. aastapäevale, kutsusime inimesi kõigist nahavärvidest ja kogudustest olema "Jeesuse hõimuks’, et 100 päeva pühenduda ja palvetada.
 
Kuna isiklik ärkamine viib paratamatult koguduse taassünnini, koondugem lihtsalt aulise Jumala Poja ümber. Täname, et oled olnud meiega sellel 100-päevasel palvereisil 100-aastase tõotuse eest. Oleme palunud. Suhteid uuendanud. Paastunud.
 
Nüüd koguneme 9. aprillil 2016, Los Angelese Memorial Coliseumi.
Palve:
"Tule, Püha Vaim."

No comments:

Post a Comment