Friday, April 8, 2016

Päev 95. Süüdistaja võitmine: Jumala parem käsi

Autor: Dean Briggs, theCall

"Kes võib süüdistada Jumala valituid? Jumal on see, kes õigeks teeb. Kes võib meid hukka mõista? Kristus Jeesus on, kes suri ja, mis veel enam, kes üles äratati, kes on Jumala paremal käel ja kes palub meie eest."(Rm. 8: 33-34)

Mõtisklus:
Tuhandeid aastaid (nagu me eile nägime) oli Saatanal ilmselt lubatud piiratud moel tulla Jumala ette musta pesu nimekirjaga, kus sisaldusid õigustatud nõuded inimkonna vastu. Sakarja 3 annab olulise täpsustuse, kuidas saatan läheneb Jumala paremale käele süüdistades ülempreester Joosuat. Näeme seda positsiooni kirjeldatud ka Psalmis 109: 6, "saatan seisku ta paremal käel". Kuningakoja prokurör pöördus kuninga poole tema parema käe poolt. Ja kuidas lähenes saatan oma hävitavate väidetega? Parema käe poolt.
 
Jumal vastab, viies ellu kõige aulisema lunastusplaani ajaloos. Ta saab inimeseks Jumala Pojana, olles kui inimene täielikult allutatud seaduse hukkamõistule, samas mitte langedes  hukkamõistu alla läbi oma täiusliku süütuse ja kuulekuse. Olgugi, et tal oli õigus süüdistada ebatäiuslikke langenud inimesi, otsustas Jeesus selle asemel hoopis tervendada, andestada, lepitada ja "ühendada kõik Temas" (Ef. 1:10). Ja mitte ainult--ta sureb õiguse eest naasta oma Isa juurde - Tema paremale käele (Efesose 1: 18-20, 2: 6, Kolossa 3: 1-3, Heebrea 10: 12-13), et seal igavesti jagada tingimusteta halastust ja armu, mille tõttu süüdistamine pole enam lubatud. See on meie kuninga tugevus. Poeg on Isa tugevus. Jeesus ütles selgelt, "Ükski ei saa tulla Isa juurde muidu kui minu kaudu" (Johannese 14: 6). See ei ole ainult kutse kadunud hingedele, vaid see on ka deklaratsioon, et nüüd on lepinguline armastus loonud läbimatu tõkke, mille tõttu on saatanal keelatud tuua Sinu vastu süüdistusi. Ta ei pääse Jeesusest mööda!
 
Tänu hämmastavale Kristuse võidule on Saatan nüüd peamine sihtmärk väljakutsele: "Kes võib süüdistada Jumala valituid? Jumal on see, kes õigeks teeb. Kes võib meid hukka mõista? Kristus Jeesus on, kes suri ja, mis veel enam, kes üles äratati, kes on JUMALA PAREMAL KÄEL ja kes palub meie eest" (Rm. 8: 33-34). Lisaks oleme imekombel "koos temaga üles äratatud ja asetatud taevasesse olukorda Kristuses Jeesuses" (Ef. 2: 6). Kristuses oled jõudnud sinna, kus pole mingisugust hukkamõistmist seaduse alusel. Tema tegi seda sinu heaks. Tal oli tõsi taga. See on lõpetatud. Seega, kuidas jõuab hukkamõist trooni ette?
 
Tahan soovitada kainestavat võimalust. Kas võib olla nii, et süüdistamine taevas toimub praegu ainult sel määral, kui palju me ise toome seda sinna saatana asemel? Seda juhtub iga päev-- ‘n’ miljoneid kordi. Toome kohtuotsused ja süüdistuskokkuvõtted saatana asemel, kui osaleme oma vendade ja õdede süüdistamises, kui hindame neid nende teguviiside põhjal ning teeme tühjaks Kristuse lepitava lunastustöö! Me kasutame oma positsiooni taevas, et tegutseda Süüdistaja volitustes.
 
Ma esitan selle mõtte Sõna alusel läbi katsumiseks, kuid kas võib olla nii, et ainsad  süüdistused praegu, mis trooni ees on, on tänu meie ekslikule, kuratlikule koostööle (ja samastumisele!) selle keskse faktiga Saatana olemusest: ta süüdistab, ja liiga sageli teeme seda ka meie? Kas mitte sellepärast pole eskatoloogiliste eesmärkide täitumisel mitte nii tähtis Kristuse võit, mis on taevas kindlalt olemas, vaid meie tunnistus taevas, et lõplikult ja täielikult nõustuda Talle vere tehtud tööga, mille kaudu on kõik lepitatud ja süüdistus eemaldatud? Kas selle arusaama reaalsuseks saamine ja meie tegutsemine selle järgi võiks olla võidu võti, mis lõpuks tõrjub iga deemonliku mõju ja laseb saatanal tegutseda vaid maa peal? Kas pole mitte suurim pettus saatanalt kui süüdistajalt, "kes eksitab kogu maailma" (Ilmutuse 12:11), et ta laiendab oma juristide meeskonda meie eneseõiguse kaudu, delegeerides kogu Kristuse Ihule abiprokuröride ameti?
 
Jumal aidaku meid! Valmista oma süda alandlikult selle mõtte valgel. Keeldugem osalemast selliste juristidena. Loobugem saatana juriidilisest meeskonnast. Homme näeme, kuidas Talle veri loob võimalusi sellel teel võit saavutada.
 
Palve:
"Au Isa, me teame, et Sulle teeb rõõmu, et saad panna oma tõde sügavale meie vaimu sisse, seega, tule meie südame varjatud paikadesse ja õpeta meile tarkust."

No comments:

Post a Comment