Sunday, April 3, 2016

Päev 87. Austa Püha Vaimu


Autor: Amanda Fisher, omanimelise äratusteenistuse direktor
 
"vaid te saate väe Pühalt Vaimult, kes tuleb teie üle, ja te peate olema minu tunnistajad ... (Apostlite teod 1: 8)
 
Mõtisklus:
Minu vaarisa isa Elmer Kirk Fisher oli baptisti jutlustaja, kes sai täis Püha Vaimu Azusa tänava ärkamise esimestel päevadel. Ta aitas juhtida koosolekuid Azusas ja lõpuks asutas partnerkoguduse, mida nimetati Ülemise toa misjoniks. Neil oli loosung, mis rääkis elavalt, kuid samas lihtsalt sellest, mis nende jaoks tähtsaim oli: "Ülenda Jeesus Kristust; Austa Püha Vaimu".

Nagu paljud Azusa tänava juhid, tuli Fisher kogudusest, kus põlati seda, mida ta oli nüüd kogemas Püha Vaimu väe läbi. Selle tagajärjel tekkisid uued kogudused, mis austasid Püha Vaimu väge ja väeavaldusi. Tänasel päeval läheb Vaimuga täidetud kogudustel Ameerikas hästi, kuid ma küsiksin, kas me ikka veel samavõrra väärtustame Püha Vaimu austamist?
 
Üks parimaid viise, kuidas Azusa tänaval austati  Püha Vaimu, oli täielik avatus sellele, mida Vaim iganes tahtis koosolekutel teha. Kuna neil oli nälg vastu võtta mida iganes Issandal varuks oli, kogesid nad sageli ilminguid või kohtumisi, mis tundusid imelikuna, sarnaselt Apostlite tegude raamatuga, kui Püha Vaim tuli ja teised inimesed arvasid, et nad olid purjus. Azusa tänaval oli enamik asju, mida nad kogesid, neile võõras, sest isegi keeltega rääkimine, mis on paljudele meist nüüd tavapärane, oli peaaegu täiesti uus nähtus selle rahva jaoks sel ajal.
 
Sellise uudsuse tõttu olid nad avatud täiesti uuele paradigmale ja arusaamale, kuidas mõista kohtumist Jumalaga. Nende südamed olid ootuses kogeda rohkem; ja kuigi alati ei õnnestunud kõik õigesti, olid nad valmis tegema mõningaid vigu, et mitte ilma jääda sellest, mida Püha Vaim tegi nende seas. Jumal ei kartnud nende vigu. Püha Vaim näitas end nende keskel, sest teda austati - nad tahtsid Teda, ükskõik, mismoodi see välja nägi.

Tulevasel Vaimu väljavalamisel avagem oma südamed täielikult Püha Vaimu voole, kuidas see iganes ka välja ei näeks. Ja veel, viigem oma austus järgmisele tasemele, tehes midagi sellega, mis meile on antud. Aeg on käes, et võiksime näha reformatsiooni meie maal ning tungida edasi, kuni oleme tõeliselt kohtunud Jumalaga, et seejärel tuua muutus maailma meie ümber, kõndides väes, mille oleme saanud.
 
Palve:
"Jumal me täname Sind Sinu Püha Vaimu eest. Tule oma väega, kuidas iganes see ka välja ei näeks, ja õpeta meile, kuidas Sind austada. Kingi meile armu olla avatud sellele, mida Sina tahad teha meie sees ja meie kaudu, nii et me võime näha muutusi enda ümber. Aamen. "

No comments:

Post a Comment